Custom Search
Itt járok: Főoldal >> Úticélok >> Európa >> Bulgária >> Nyaralóhelyek

Bulgária nyaralóhelyek

A bulgáriai nyaralóhelyek kivétel nélkül a Fekete-tenger partján sorakoznak. A végtelennek tűnő homokos tengerparttól mindössze 20-30 méterre magasodnak a sokemeletes hotelek, apartmanházak, ahol minden árkategóriában találunk szállás. Legtöbbjük rendelkezik saját medencével vagy akár aquaparkkal is. A fekete-tengeri nyaralások Neszebár, Szozopol és Várna környékére összpontosulnak. Az ingatlanfejlesztők célpontja volt az elmúlt évtizedekben ez a régió, hatalmas hotelek épültek, hogy el tudják szállásolni a turisták évről évre növekvő tömegét.
bulgária nyaralóhelyek

Napospart

Bulgária legnépszerűbb tengerpartja a Sunny Beach, vagy magyarul a Napostpart. Ez egy nyílegyenes, észak-dél irányú homokos strand, ahol jobbnál jobb szállodák sorjáznak.

bulgária nyaralóhelyek

Nessebar

Neszebár óvárosa egy aprócska szigetre épült, amit egy keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel. Bulgária és a Fekete-tenger egyik legszebb helye, körülötte rengeteg szálláshely, szállodakomplexumok sorakozik.

bulgária nyaralóhelyek

Elenite

A legmodernebb üdülőközpont Bulgáriában, néhány évtizeddel ezelőtt még csak egy érintetlen földterület volt hosszú tengerparttal. A luxus körülményeket keresőknek ideális hely - nem csak a legjobb hotelek, de kiváló éttermek és színvonalas szolgáltatások is várják a pihenésre vágyókat.

bulgária nyaralóhelyek

Albena

Ha gyerekkel indul nyaralni, akkor Albena kitűnő választás! Homokos tengerpart lassan mélyülő vízzel, modern szállodák, ahol a gyermekes családokra is fel vannak készülve: számos szolgáltatás és játék lehetőség, animációs programok a kicsiknek.

bulgária nyaralóhelyek

Aranyhomok

Tengerpart, strand, napfény és szórakozás. Így lehetne összefoglalni Aranyhomok előnyeit, melyek közül szórakoztatásban igen erős: bárok, clubok, diszkók sorakoznak a tengerparti városban, de látnivalókban és kék zászlós strandokban sincs hiány.

bulgária nyaralóhelyek

Kranevo

Kranevo első lakói a rómaiak voltak, azóta sok idő eltelt és a kicsi falu mára népszerű üdülőhellyé vált. Itt nincs nyüzsgés, sokkal kevesebb a szálláslehetőség, de az árak kedvezőbbek és néhány látnivalóval is szolgál.

bulgária nyaralóhelyek

Obzor

Obzor már a hellén idők óta lakott település, Várna és Burgasz között félúton a tengerparton. Az üdülőfalu környékén látnivalókat is felfedezhetünk.

bulgária nyaralóhelyek

Pomorie

Pomorie leginkább a gyógykezelésekkel és wellness szolgáltatásaival tűnik ki a többi nyaralóhely közül. Itt kevesebb a látványosság, a város érdekessége, hogy egy kis félszigetre épült.

bulgária nyaralóhelyek

Primorsko

Primorsko is egy apró üdülőhely, ahol minden a nyaralásról és a turistákról szól. Hotelek és apartmanházak sorakoznak a part közelében, a tenger pedig homokos és sekély vízű.

bulgária nyaralóhelyek

Sveti Konstantin és Elena

A város bolgár neve Svet Konstantin i Elena, nevezetessége a nyugodt tengerpartja, amit leginkább az idősebb turisták kedvelnek.

bulgária nyaralóhelyek

Sveti Vlas

Naposparthoz a legközelebb fekvő város, Bulgária egyik tengeri kapuja. Nagy kikötője és hatalmas hotelei vannak, igazi város, ahol még postát, bankot és éttermeket is.

bulgária nyaralóhelyek

Szozopol

Sokak szerint a legszebb város Bulgária tengerpartján - valószínüleg az elhelyezkedésének köszönheti ezt az elismerést. Félszigetre épült az óváros, tele hangulatos éttermekkel, kávézókkal.

Támogass minket! Kattints a gombra! Köszönjük!